dimarts, 4 de desembre del 2012

El païs de la corrupció



 Goberns que rescaten bancs en contes de persones, bancs que juguen amb els nostres diners i s'enbutxaquen els que guanyen, que desnonen a families que de tindre un benestar han pasat a estar tots a l' atur.

  Polítics corruptes, duqueses que busquen subvencions a Europa quan te als seus jornalers treballant per cuatre cèntims. Ducs que s'aprofiten de fundacions per tindre beneficis foscus. Artistes que pasen a ganar diners fàcils, no precisament amb la seva feina. Empreses que no volen recolectors de fruita espanyols perque els africans surten més baratos.

  Goberns que prometen pisos als extrangers quan treuen a families dels seus i no omplen els que ja hi han buits. Empresaris que s'aprofiten de la crisis per exclavitzar als seus treballadors. Empreses que donen feina a treballadors en negre i a casa seva quan deixan al paro treballadors de dintre i productius.

   Metges que volen tindre més temps pels pacients i no poden perque son pocs per tants malalts. Altres que no volen donar medicament perque hi han retallades. Goberns que fan pagar un euro per recepta quan els treballadors ja paguen la Seguretat Social. Llistes d'espera enormes per operacions quan paguen tractaments a gent que be de fora.

   Ajuts per inmigrants en Banc d'aliments, roba, beques, activitats extraescolars, menjador, quan als nostres fills s'els demana un preu per portar la carmanyola de casa per dinar. Goberns que fan retallades en personal educatiu i demanen més ratio de nens per classe, que permeten que cuatre mares àrabs posin en jaque a una escola perque no volen que se celebri el nadal perque elles no ho fan.

   Gobernants que no escolten la veu del poble i tiren pel dret. Que prohibeixen parlar una llengua de milers d'anys perque no és la seva. Que treu un idioma de Provincia perque sí del temari de l'escola. Que imposa la seva voluntat en contra del benefici d'un païs. Que maltracta als seus ciutadans.

   Gobernants que permeten  que els rics robin i els pobres pasin gana. Gobernants que troven a faltar una dictadura i ens impulsa a una rebelió de la que després també diràn que és culpa del poble.

 El poble es subleva, i encare dubten el per qué?


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada